Menu
  1. Αρχική
  2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
  3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
  5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
  6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
    1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
    2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
    3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
  7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
  8. ΘΕΜΑΤΑ
  9. ΝΕΑ
  10. VIDEOS
Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2024
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣXT DIVING PRO

Περιοδικό Βυθός : XT DIVING PRO

Διεύθυνση: Λεωφ. Μαραθώνος 82, Γέρακας 15344, Αττική. Τηλ 2106618008

Websitewww.xtdiving.com

Emailinfo@xtdiving.com

Το θαλάσσιο ταξίδι μου ξεκινάει από την ιστιοπλοΐα. "Δέκα Σαμιώτικα πεύκα", έτσι ο παππούς μου ο καπετάνιος Νίκος ονόμασε τη βάρκα του. Οι εικόνες και οι εμπειρίες μου από την παιδική ηλικία ήταν τόσο έντονες, έχοντας στο βάθος το γαλάζιο χρώμα της θάλασσας, που ήταν αδύνατο για μένα να μην ασχοληθώ με αυτό αργότερα. Το ψαροντούφεκο ήταν μια κατάλληλη "ευκαιρία" για να αφιερώσω τον εαυτό μου στην "θάλαττα" των προγόνων μας. Τα εθνικά πρωταθλήματα υποβρύχιας αλιείας με το διεθνές κύρος τους και οι αγώνες ψαροντούφεκου έχουν χρησιμεύσει ως βασικό στοιχείο για την επαγγελματική μου παρουσία στον τομέα της κατασκευής καταδυτικού εξοπλισμού. Έτσι ξεκίνησε η εταιρεία "XXone" μαζί με τον εδώ, και πολλά χρόνια, φίλο μου Γιάννη Χαλά.

Πολύ σύντομα τα προϊόντα έγιναν δημοφιλή όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Ξεκινήσαμε με λεπίδες από fiberglass, έπειτα από carbon και στην συνέχεια με στολές υποβρύχιων δραστηριοτήτων... και ξεκίνησε το ταξίδι...

Αυτό το ταξίδι στην Ιθάκη δεν έχει τελειώσει ακόμα... Το λογότυπο έχει αλλάξει, γίνεται "XT Diving pro" και η εταιρία προχωράει. Πίσω από αυτή την προσπάθεια υπάρχει ο ίδιος άνθρωπος, ο οποίος όπως πάντα θα προσπαθεί για το καλύτερο, μαζί με την υποστήριξη και την υπομονή σας, για να απολαύσετε με ασφάλεια το αγαπημένο σας χόμπυ.

Η νέα εταιρεία XT Diving pro ξεκίνησε το 2012 με καινοτόμες, δημιουργικές ιδέες και εφαρμόζοντάς τες στην ελεύθερη κατάδυση και το υποβρύχιο ψάρεμα.

Με εκτίμηση­ Τάσος Χάλαρης


Τεχνικό. Προσαρμογή ΛΑΒΗΣ σε ΣΩΛΗΝΑ και τοποθέτηση ΜΟΥΛΙΝΕ.

Tου Ανδρέα Κωστανάσιου ΤΧ296 TΧ288

Τεχνικό. Προσαρμογή ΛΑΒΗΣ σε ΣΩΛΗΝΑ και τοποθέτηση ΜΟΥΛΙΝΕ.

Μια εργασία ρουτίνας για μερικούς, πονοκέφαλος για αρκετούς… Στην πραγματικότητα όμως εάν προσέξουμε μερικές λεπτομέρειες, μπορεί η συγκεκριμένη εργασία να γίνει πολύ απλή και με όμορφο τελικό αποτέλεσμα.
Ας δούμε παρακάτω πως…

Οι σωστές μετρήσεις (με ακρίβεια δηλαδή) θα μας φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θα χρειαστούμε μερικά απλά εργαλεία… Σταυροκατσάβιδο, σουβλί, μαρκαδοράκι, μερικές βίδες inox (με και χωρίς παξιμάδι), κλειδάκι, παχύμετρο, Sikaflex, τρυπάνι και μια λευκή ταινία. (πάνω Φωτογραφία).

Μετράμε τις αποστάσεις από τις τρύπες με το παχύμετρο (όλες) τις 2 της λαβής και την απόσταση της τρύπας από την άκρη του σωλήνα. Ακολούθως έχοντας εφαρμόσει την λαβή στον σωλήνα, προσέχουμε το αυλάκι του σωλήνα να έρχεται σε απόλυτη ευθεία με το αυλάκι της λαβής και βάζοντας λευκή ταινία, σημαδεύουμε το που θα γίνουν οι τρύπες. (Φωτογραφίες κάτω).

Την ευθεία για τις τρύπες θα την πάρουμε από την γραμμή που έχει η λαβή στο κάτω μέρος η οποία είναι από το καλούπι και βρίσκεται στην μέση ακριβώς. (Φωτογραφία κάτω).

Ανοίγουμε τις τρύπες με προσοχή και τοποθετούμε την λαβή, βάζοντας την ειδική σιλικόνη, Sikaflex στα Ο-rings. (Φωτογραφίες κάτω).

Μετράμε τις τρύπες του μουλινέ που θα βάλουμε. Εγώ προτιμώ κάποιες φορές να τοποθετώ το μουλινέ - για περισσότερη ασφάλεια - με τέτοιο τρόπο που να πιάνει λαβή και σώμα μαζί, οπότε κάνουμε τις μετρήσεις ανάλογα. (Φωτογραφίες κάτω).

Μπορούμε να ανοίξουμε την τρύπα στην λαβή και με ένα πυρωμένο σουβλί από το γκαζάκι της κουζίνας μας, πάντα με προσοχή. (Φωτογραφίες κάτω).

Βιδώνουμε το μουλινέ και την πλαστική βάση του όπλου. (Φωτογραφίες κάτω).

Εάν θέλουμε να πιάσει μόνο στην λαβή, θα χρησιμοποιήσουμε μια απλή βίδα και μια με παξιμάδι και ροδέλα. (Φωτογραφίες κάτω).

Διπλός κόμπος και σφίξιμο για προστασία του φρένου. (Φωτογραφίες κάτω).

 ΜΙΑ "ΔΥΝΑΤΗ" ΣΥΜΒΟΥΛΗ 

Κάνουμε ένα διπλό κόμπο λίγο πριν τελειώσει το σκοινάκι του μουλινέ, έτσι ώστε εάν αυτό τερματίσει, να φορτιστεί με δύναμη ο οδηγός στην κεφαλή του όπλου και όχι στο μουλινέ.

Εάν είναι η απόσταση ένα μέτρο, φτιάχνουμε τον κόμπο στο ένα μέτρο και πέντε εκατοστά πριν το τέλος του σκοινιού και πάει λέγοντας…

Καλά μαστορέματα!

ΚατηγορίαΤΕΧΝΙΚΟ ΘΕΜΑ
Print
Back To Top