Menu
  1. Αρχική
  2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
  3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
  5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
  6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
    1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
    2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
    3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
  7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
  8. ΘΕΜΑΤΑ
  9. ΝΕΑ
  10. VIDEOS
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2024

Περιοδικό Βυθός - Δυναμικό

Δυναμικό ψαροτούφεκο με συνδυασμό πολλών τεχνικών σε μια βουτιά.

Δυναμικό Υποβρύχιο Κυνήγι

Είναι ένας όρος σχετικά πρόσφατος. Εάν ανατρέξουμε μερικές δεκαετίες πίσω, θα δούμε τους ψαροκυνηγούς να ασχολούνται φανατικά με μια τεχνική και να περιφρονούν με έντονο τρόπο της υπόλοιπες. Όμως στο πέρασμα του χρόνου τα ψάρια δυσκόλεψαν και μερικά βάθυναν σε ζώνες δυσπρόσιτες για τον μέσο κυνηγό.
Έτσι σιγά σιγά άρχισε να γεννιέται μέσα από την υδροβιότητα του δύτη ο συνδυασμός τεχνικών σε μια βουτιά, ώστε το καχύποπτο θήραμα να βρεθεί καμακωμένο στην βέργα του εκάστοτε βουτηχτή που το αναζητάει. Άφησε την δογματική προσέγγιση του μονότονου ψαρέματος, που ήταν αποκλειστικά το κυνήγι στην τρυπά ή ένα ψάρεμα που ήταν μόνο αφιερωμένο στο ψαχτήρι και έβαλε όλο τον συνδυασμό των τεχνικών προς όφελος του.
Μια βουτιά μπορεί να ξεκινήσει με ένα  πλανάρισμα να καταλήξει σε ένα στατικό καρτέρι στο κόψιμο του σκαλιού, ύστερα να γίνει συρτό ή αλλιώς Agguato και κατόπιν να καταλήξει σε βολή στην τρυπα. Αυτό λέγεται μια βουτιά που εμπεριέχει όλες τις τεχνικές. Έτσι λοιπόν γεννήθηκε ο όρος δυναμικό υποβρύχιο κυνήγι.


ΤΟ ΠΤΕΡΥΓΙΟ - Ξεκινάω το Ψαροτούφεκο #Workshop 1 (Δείτε το Video)

Ο Παναγιώτης Μαυριώτης μιλά στον Δημοσθένη Βαρβέρη T.296

ΤΟ ΠΤΕΡΥΓΙΟ - Ξεκινάω το Ψαροτούφεκο #Workshop 1 (Δείτε το Video)

Επισκεφτήκαμε το κατάστημα του ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΤΕΛΙΑ στο Νέο Φάληρο και μιλήσαμε για την επιλογή του σωστού πτερυγίου στο υποβρύχιο κυνήγι και την ελεύθερη κατάδυση.

Ο Παναγιώτης Μαυριώτης, συνεργάτης της εταιρίας μας είπε:

Η κινητήριος δύναμη στην βουτιά μας είναι το πτερύγιο. Η σωστή επιλογή του πρέπει να γίνεται πάντα με ένα ζευγάρι καλτσάκια, γιατί το παπουτσάκι πρέπει να εφαρμόζει σωστά, χωρίς να μας σφίγγει, γιατί παθαίνουμε κράμπες λόγω της κακής κυκλοφορίας του αίματος. Αυτό μειώνει την απόδοσή μας και σταματάμε το ψάρεμα γρηγορότερα.

Το επόμενο που πρέπει να κάνουμε είναι να επιλέξουμε σωστά την λεπίδα που μας ταιριάζει, ανάλογα με το ψάρεμα που κάνουμε και τον σωματότυπό μας.

Υπάρχουν λεπίδες μαλάκες, σκληρές, κοντές, μακριές, με μικρή γωνία στο πέλμα, με μεγαλύτερη γωνία, διαφορετικά υλικά κλπ

Το κοντό πέδιλο για παράδειγμα είναι για ρηχό καρτέρι, για κάποιον άνθρωπο μεσαίου αναστήματος με λίγα κιλά. Κάποιος ψηλός που κατεβαίνει και ψαρεύει βαθύτερα και έχει αρκετά κιλά, πρέπει να πάει σε ένα πιο μακρύ πέδιλο…

 Η συνέχεια στο video που ακολουθεί 

ΚατηγορίαΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Print
Back To Top