Menu
  1. Αρχική
  2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
  3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
  5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
  6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
    1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
    2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
    3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
  7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
  8. ΘΕΜΑΤΑ
  9. ΝΕΑ
  10. VIDEOS
Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2024

Περιοδικό Βυθός : Ελευθερη Καταδυση

Άπνοια, βουτιά με μια αναπνοή. Η ελεύθερη κατάδυση απαιτεί να είστε ψυχικά και σωματικά χαλαροί, σε καλή φυσική κατάσταση για να ξεπεράστε στις δυνατότητές σας.

Άπνοια - Ελεύθερη Κατάδυση

Η ελεύθερη (ή άπνοη) κατάδυση είναι η μορφή κατάδυσης, η οποία γίνεται με μία μόνο ανάσα, με το κράτημα της αναπνοής μας.
Είναι η αρχαιότερη μορφή κατάδυσης, την οποία χρησιμοποιούσαν οι πρώτοι ελεύθεροι δύτες, με βασικό σκοπό την συλλογή τροφής.
Στην εποχή μας η ελεύθερη κατάδυση έχει εξελιχθεί σε εμπορική / ψυχαγωγική δραστηριότητα, με κύριο σκοπό την εξερεύνηση του βυθού, το υποβρύχιο ψάρεμα, την φωτογραφία, αλλά και σε σπορ όπου προπονημένοι ελεύθεροι δύτες δοκιμάζουν τα όρια τους, προσπαθώντας να φτάσουν βαθύτερα και μακρύτερα (σε θάλασσα ή πισίνα) με μία ανάσα.
Σε κάθε περίπτωση είναι μια συναρπαστική δραστηριότητα, που φέρνει το σύγχρονο άνθρωπο πιο κοντά στη φύση, στην εσωτερική ηρεμία και αυτογνωσία και σίγουρα είναι κάτι που αξίζει κανείς να δοκιμάσει!


ΤΟ ΠΤΕΡΥΓΙΟ - Ξεκινάω το Ψαροτούφεκο #Workshop 1 (Δείτε το Video)

Ο Παναγιώτης Μαυριώτης μιλά στον Δημοσθένη Βαρβέρη T.296

ΤΟ ΠΤΕΡΥΓΙΟ - Ξεκινάω το Ψαροτούφεκο #Workshop 1 (Δείτε το Video)

Επισκεφτήκαμε το κατάστημα του ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΤΕΛΙΑ στο Νέο Φάληρο και μιλήσαμε για την επιλογή του σωστού πτερυγίου στο υποβρύχιο κυνήγι και την ελεύθερη κατάδυση.

Ο Παναγιώτης Μαυριώτης, συνεργάτης της εταιρίας μας είπε:

Η κινητήριος δύναμη στην βουτιά μας είναι το πτερύγιο. Η σωστή επιλογή του πρέπει να γίνεται πάντα με ένα ζευγάρι καλτσάκια, γιατί το παπουτσάκι πρέπει να εφαρμόζει σωστά, χωρίς να μας σφίγγει, γιατί παθαίνουμε κράμπες λόγω της κακής κυκλοφορίας του αίματος. Αυτό μειώνει την απόδοσή μας και σταματάμε το ψάρεμα γρηγορότερα.

Το επόμενο που πρέπει να κάνουμε είναι να επιλέξουμε σωστά την λεπίδα που μας ταιριάζει, ανάλογα με το ψάρεμα που κάνουμε και τον σωματότυπό μας.

Υπάρχουν λεπίδες μαλάκες, σκληρές, κοντές, μακριές, με μικρή γωνία στο πέλμα, με μεγαλύτερη γωνία, διαφορετικά υλικά κλπ

Το κοντό πέδιλο για παράδειγμα είναι για ρηχό καρτέρι, για κάποιον άνθρωπο μεσαίου αναστήματος με λίγα κιλά. Κάποιος ψηλός που κατεβαίνει και ψαρεύει βαθύτερα και έχει αρκετά κιλά, πρέπει να πάει σε ένα πιο μακρύ πέδιλο…

 Η συνέχεια στο video που ακολουθεί 

ΚατηγορίαΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Print
Back To Top