Menu
  1. Αρχική
  2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
  3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
  5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
  6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
    1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
    2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
    3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
  7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
  8. ΘΕΜΑΤΑ
  9. ΝΕΑ
  10. VIDEOS
Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Περιοδικό Βυθός - Ρηχό Ψάρεμα

Ρηχό Ψάρεμα για μεγάλες συγκινήσεις.

Ρηχό Ψάρεμα

Το ρηχό καρτέρι είναι μια διαδεδομένη τεχνική, που ολοένα κερδίζει αρκετούς ένθερμους υποστηρικτές. Γίνεται σε ρηχά νερά σε ποικίλους τύπους βυθών με στόχο πληθώρα αξιοζήλευτων θηραμάτων. Η στάση του σώματος είναι τέτοια, ώστε να κρύβει αν όχι όλο τουλάχιστον μεγάλο μέρος του σώματος.
Είναι ένα τρόπος ψαρέματος που απαιτεί άρτια τεχνική ικανότητα από πλευράς δύτη καθώς λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, τα ψάρια είναι αρκετά πονηρεμένα. Εκτός αυτού λόγω του ότι κινούμαστε στα ρηχά, οι ήχοι αλληλεπιδρούν διαφορετικά στην πλευρική γραμμή των ψαριών σε αντίθεση με τα βαθιά και η τεχνική της σιγής παίζει ύψιστο ρόλο.
Η πλάτη στον ήλιο είναι κάτι που οφελεί τον υποβρύχιο κυνηγό. Ασκώντας αυτή την τεχνική μπορούμε να έρθουμε αντιμέτωποι με ψάρια τρόπαια γι’ αυτό λοιπόν μην υποτιμάτε τα ρηχά. Είναι διασκεδαστικά και λιγότερα επικίνδυνα σε σχέση με τα βαθιά και είναι ένα σχολείο που πρέπει να περάσουν όλοι οι βουτηχτές. Είναι και ένας τρόπος να αποσυμπιέζουμε το σώμα από το απαιτητικό ψάρεμα στα βαθιά, με όφελος καθώς δεν βγαίνουμε εκτός φόρμας.


ΤΟ ΠΤΕΡΥΓΙΟ - Ξεκινάω το Ψαροτούφεκο #Workshop 1 (Δείτε το Video)

Ο Παναγιώτης Μαυριώτης μιλά στον Δημοσθένη Βαρβέρη T.296

ΤΟ ΠΤΕΡΥΓΙΟ - Ξεκινάω το Ψαροτούφεκο #Workshop 1 (Δείτε το Video)

Επισκεφτήκαμε το κατάστημα του ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΤΕΛΙΑ στο Νέο Φάληρο και μιλήσαμε για την επιλογή του σωστού πτερυγίου στο υποβρύχιο κυνήγι και την ελεύθερη κατάδυση.

Ο Παναγιώτης Μαυριώτης, συνεργάτης της εταιρίας μας είπε:

Η κινητήριος δύναμη στην βουτιά μας είναι το πτερύγιο. Η σωστή επιλογή του πρέπει να γίνεται πάντα με ένα ζευγάρι καλτσάκια, γιατί το παπουτσάκι πρέπει να εφαρμόζει σωστά, χωρίς να μας σφίγγει, γιατί παθαίνουμε κράμπες λόγω της κακής κυκλοφορίας του αίματος. Αυτό μειώνει την απόδοσή μας και σταματάμε το ψάρεμα γρηγορότερα.

Το επόμενο που πρέπει να κάνουμε είναι να επιλέξουμε σωστά την λεπίδα που μας ταιριάζει, ανάλογα με το ψάρεμα που κάνουμε και τον σωματότυπό μας.

Υπάρχουν λεπίδες μαλάκες, σκληρές, κοντές, μακριές, με μικρή γωνία στο πέλμα, με μεγαλύτερη γωνία, διαφορετικά υλικά κλπ

Το κοντό πέδιλο για παράδειγμα είναι για ρηχό καρτέρι, για κάποιον άνθρωπο μεσαίου αναστήματος με λίγα κιλά. Κάποιος ψηλός που κατεβαίνει και ψαρεύει βαθύτερα και έχει αρκετά κιλά, πρέπει να πάει σε ένα πιο μακρύ πέδιλο…

 Η συνέχεια στο video που ακολουθεί 

ΚατηγορίαΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Print
Back To Top