Menu
 1. Αρχική
 2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
 3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
 4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
 5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
 6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
  1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
  2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
  3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
 7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
 8. ΘΕΜΑΤΑ
 9. ΝΕΑ
 10. VIDEOS
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Περιοδικό Βυθός : Άνοιξη

Ψαροτούφεκο την Άνοιξη

Κώστας Ρόντος - Η μάχη κράτησε μια ώρα, και δεν θα την ξεχάσω ποτέ.

του Δημοσθένη Βαρβέρη

Κώστας Ρόντος - Η μάχη κράτησε μια ώρα, και δεν θα την ξεχάσω ποτέ.

Βρίσκομαι σε ένα κόλπο σχεδόν στο σημείο που θα έβγαινα και με χωρίζει με το ψάρι ένας βράχος. Το βάθος ήταν 4-5 μέτρα. Πλησιάζω λίγο ήρεμα χωρίς να κουνάω τα πέδιλα και αντικρίζω το ψάρι μπροστά μου στην επιφάνεια, να κοιτάμε ο ένας τον άλλον. Για κάποια δευτερόλεπτα πάγωσα. Σκέφτομαι αμέσως αν η κάμερα είναι ανοιχτή και παίρνω το ρίσκο να πατήσω το κουμπί, χωρίς να ξέρω αν την έκλεισα ή την άνοιξα.

Νομοθεσία - Ψαροτούφεκο: Το καυτό θέμα του Μαΐου & άλλες απαγορεύσεις.

του Δημοσθένη Βαρβέρη

Νομοθεσία - Ψαροτούφεκο: Το καυτό θέμα του Μαΐου & άλλες απαγορεύσεις.

Το προεδρικό διάταγμα του 1985 αναφέρει ότι το μήνα Μάιο απαγορεύεται η ερασιτεχνική αλιεία με το παραγάδι και το ψαροτούφεκο. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ψαρέψουμε ΜΟΝΟ με αυτούς τους τρόπους κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου μήνα. Όλες οι άλλες τεχνικές ψαρέματος επιτρέπονται όλο το χρόνο - όπως και το Μάιο - και μπορούμε να ψαρέψουμε νόμιμα με αυτές.

Στολή Κατάδυσης MARES Illusion

Η στολή με το τέλειο καμουφλάζ!

Στολή Κατάδυσης MARES Illusion

Το πακέτο Mares Illusion έχει πράγματι ένα καταπληκτικό καμουφλάζ με πραγματική φωτογραφική ποιότητα, το οποίο είναι αρκετά μοναδικό στην αγορά.

Η γραμμή ψευδαίσθησης (Illusion) είναι πλήρης, με στολή, γάντια, καλτσάκια και βαρίδι πλάτης.

Ας δούμε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια το κοστούμι Illusion, με πάχος 5 mm για το σακάκι και 3 mm για παντελόνι.

Λευκά Στίγματα σε Γαλάζιο Φόντο (Β’ Μέρος). Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ και η ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ του (Δείτε το Video)

Του Μαργαρίτη Μπρούμπη T.296

Λευκά Στίγματα σε Γαλάζιο Φόντο (Β’ Μέρος). Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ και η ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ του (Δείτε το Video)

Όσον αφορά τα πέδιλα και τη στολή δεν έχω να επισημάνω κάτι, πέραν του ότι τα περισσότερα μαγιάτικα τα έχω πιάσει φορώντας στολή 5mm και με πέδιλα που δεν με κουράζουν στο ρέμα, κατά τα άλλα ότι μας κάνει να αισθανόμαστε άνετοι... Το σημείο του εξοπλισμού που θα δοκιμαστεί όμως πραγματικά είναι το όπλο μας και κυρίως τα παρελκόμενα του. Προτιμώ να κρατώ στο χέρι μου, το ισχυρότερο όπλο που μπορώ να διαχειριστώ δεδομένων των συνθηκών. Εάν το ρέμα μου το επιτρέπει θα χρησιμοποιήσω το μεγαλύτερο σε μήκος όπλο που έχω στο σάκο μου. Ένα ψαροτούφεκο 125εκ αυξημένης μάζας, εφοδιασμένο με τέσσερα δεκατεσσάρια λάστιχα και βέργα 8mm. Σε αντίθετη περίπτωση ένα όπλο 110 – 115 cm με τρία λάστιχα των 14mm και βέργα 7mm μπορεί να γίνει εξίσου αποτελεσματικό. Μικρότερα όπλα και κυρίως λεπτότερες βέργες αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο του άσκοπου τραυματισμού ενός γίγαντα, πράγμα που δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας.

Άνοιξη & Συναγρίδες

Του Σωκράτη Μέγα

Άνοιξη & Συναγρίδες

Μετά από ένα δύσκολο χειμώνα η πρώτες ηλιοφάνειες και η άνοδος της θερμοκρασίας, μας δίνει να καταλάβουμε ότι ο ερχομός τις άνοιξης είναι πλέον γεγονός. Για μένα είναι και η καλύτερη περίοδος για ψάρεμα, γιατί έχουμε έντονη κινητικότητα από όλα τα είδη ψαριών σε πολύ προσιτά βάθη. Έτσι και οι συναγρίδες τώρα βγαίνουν πιο ρηχά, είναι πιο ήρεμες και αρκετά πιο μεγάλες σε σχέση με άλλες εποχές.

Back To Top