Menu
  1. Αρχική
  2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
  3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
  5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
  6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
    1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
    2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
    3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
  7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
  8. ΘΕΜΑΤΑ
  9. ΝΕΑ
  10. VIDEOS
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Περιοδικό Βυθός : Άνοιξη

Ψαροτούφεκο την Άνοιξη

Έκοψα το λάστιχο της αιχμαλωσίας του ροφού και τον χαιρέτησα να πάει στο καλό…(Video)

Θυμάται ο Νίκος Καμπάνης

Έκοψα το λάστιχο της αιχμαλωσίας του ροφού και τον χαιρέτησα να πάει στο καλό…(Video)

Τέλος Απριλίου του 2018 και ο Μάιος πλησιάζει απειλητικά… Κυριακή απόγευμα, έχοντας μια μικρή συναγρίδα στο ψυγείο αποφασίζω να δοκιμάσω ένα πόστο ακόμη όπου στο παρελθόν είχα συναντήσει τέτοια ψάρια… Το κρύο έντονο και θα είναι η τελευταία απόπειρα για μια βασίλισσα, πριν γυρίσω στο σπίτι του Πορτοχελίου για να μαζευτώ για την επιστροφή στην Αθήνα.

Η βουτιά γίνεται με τη βοήθεια έρματος μιας και το πόστο είναι βαθύ και χρειάζομαι χρόνο βυθού για το καρτέρι στα παγωμένα νερά. Καθώς αφήνω το έρμα, μια μουσούδα ροφού δυο σκαλιά παρακάτω, μου κινεί το ενδιαφέρον. «Μάιος έρχεται», σκέφτομαι. «Ας μην είμαι αχάριστος, καλός είναι ένας 5άρης φέτες…».

Πλησίασα ήρεμα το ψάρι, το οποίο ποτέ δε γύρισε να μου δώσει θέα του σώματός του και πάτησα τη σκανδάλη όταν πια το είχα πλησιάσει αρκετά. Στο σπαρτάρισμα κατάλαβα ότι είχα χτυπήσει ένα ψάρι άνω των 8-9 κιλών, το οποίο επρόκειτο να μου δημιουργήσει μεγάλο κόπο και καθυστέρηση στην επιστροφή για να το ξύσω και κόψω φέτες…

Στην επιφάνεια διαπίστωσα ότι το βέλος του είχε μπει στο κάτω χείλος και του είχε βγει πίσω ακριβώς από τα βράγχια δίχως να τα αγγίξει. «Φιλαράκο, δε με θέλεις και δε σε θέλω, μάλλον είσαι τυχερός», ψιθύρισα στη μάσκα και αμέσως έκοψα το λάστιχο μιας ελιάς από τη σημαδούρα για να ποντίσω το ψάρι ξανά ώστε να δω αν είχε ζητήματα εμβολής από το ανέβασμά του στην επιφάνεια.

Περνώντας του το λάστιχο στο βραγχιακό άνοιγμα, τον πόντισα αργά στα 30 μέτρα για να συμπιεστεί. Αφού τον άφησα 10 λεπτά, κατέβηκα με σταθερά να δω αν είναι εντάξει και να τον αμολήσω. Στην αρχή παρίστανε τον ψόφιο, αλλά με την πρώτη σκουντιά «θυμήθηκε» ότι ήταν ζωντανός…

Έκοψα το λάστιχο της αιχμαλωσίας του και τον χαιρέτησα να πάει στο καλό… Κράτησα τη σύλληψη και το πλάνο και του χάρισα τα υπόλοιπα. Αρκετοί φίλοι δεν κατάλαβαν τι και γιατί το έκανα. Δεν έχει και πολλή σημασία. Ήταν μια επιλογή από τις πολλές που κάνω κάθε μέρα. Έτσι το είδα εκείνη τη στιγμή, έτσι έκανα.

Πολλοί ενοχλήθηκαν από το video, άλλοι το ευχαριστήθηκαν. Έτσι γίνεται πάντα. Ποτέ δε συμφωνούμε όλοι σε κάτι…

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO 

ΚατηγορίαΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ
Print
Back To Top