Menu
 1. Αρχική
 2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
 3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
 4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
 5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
 6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
  1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
  2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
  3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
 7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
 8. ΘΕΜΑΤΑ
 9. ΝΕΑ
 10. VIDEOS
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣAPNEA

Περιοδικό Βυθός : APNEA

Διεύθυνση: Aγ. Σοφίας 35, Ταύρος, Τηλ.: 210-34 14 434

Website: www.apnea.gr

Email: info@apnea.gr

Το όνομά μας είναι ίδιο με το πάθος σας

Η Apnea είναι κατασκευαστική και εμπορική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο του εξοπλισμού καταδύσεων με δίκτυο συνεργαζομένων καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού.
Η Apnea στις αρχές της δεκαετίας του 90 άλλαξε τη φιλοσοφία του εξοπλισμού και καθόρισε την εξέλιξη σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας προϊόντα που παραμένουν αξεπέραστα για την απαράμιλλη ποιότητα, την αξιοπιστία τους και τον σχεδιασμό τους.
Παράλληλα επέλεξε συνεργασίες με εταιρείες στο εξωτερικό που μοιράζονται το ίδιο πάθος, όπως η C4 η PRACTISUB η RIFFE και η SEATEC.
Σε κάθε προϊόν Apnea, πέρα από την αξεπέραστη ποιότητα και αξιοπιστία, βρίσκεται ενσωματωμένη η γνώση και το πάθος μας για την κατάδυση και την άπνοια..
Apnea ...το κοινό μας πάθος


Χειμωνιάτικο Ψάρεμα - ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΠΛΑ

Του Στρατή Γελαγώτη

Χειμωνιάτικο Ψάρεμα - ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΠΛΑ

Αν ανατρέξει κανείς σε όχι και τόσο παλιά άρθρα, θα δει να περιγράφεται το χειμωνιάτικο όπλο ως εξής: Mικρό σε μήκος άντε μέχρι 90άρι, με ένα ζευγάρι λάστιχα και λεπτή βέργα, ας πούμε μέχρι 6,5 χιλιοστά πάχος. Οι σύγχρονοι το ονομάζουν τo όπλο για όλες τις δουλειές, all around δηλαδή στα Εγγλέζικα, άλλο αν πραγματικό all around δεν υπάρχει, αφού ένα 90άρι δεν μπορεί να ψαρέψει εξ ίσου καλά στην τρύπα με ένα 75άρι, ούτε να έχει τις επιδόσεις ενός μεγαλύτερου - δυνατότερου όπλου στο πλανάρισμα ή στο καρτέρι.

ΣΥΝΑΓΡΙΔΑ - Τα Πρέπει και τα Μη.

Του Στρατή Γελαγώτη

ΣΥΝΑΓΡΙΔΑ - Τα Πρέπει και τα Μη.

Το φετινό καλοκαίρι ήταν αντιγραφή του περσινού. Εδώ στο όμορφο νησί της Λέσβου, τα νερά δεν ζεστάθηκαν καθόλου, ήταν παγωμένα από την επιφάνεια ως τον πυθμένα και κάτι σαν υποψία θερμοκλινούς μετά τα πρώτα μέτρα, όπου απλά αντιλαμβανόσουν ότι το νερό γίνεται ακόμα πιο κρύο... Έπρεπε να περιμένουμε πάλι Σεπτέμβριο και Οκτώβριο για να ευχαριστηθούμε ψάρεμα και να ζεσταθεί το κοκαλάκι μας. Τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές έξω έχει ζέστη πολλή κι αναπολώ τα κρύα νερά και το αγαπημένο μου θήραμα στις ελληνικές θάλασσες, την αυτής Εξοχότητα, την πριγκίπισσα συναγρίδα, αφού ότι και να γίνει βασιλιάς είναι ένας, ο ροφός.

Με λένε Ευτυχία και ψαρεύω!

της Ευτυχίας Πενταράκη

Με λένε Ευτυχία και ψαρεύω!

Τους έχω κάνει πολλά είναι η αλήθεια, και νομίζω πως ενίοτε τους εκνευρίζω. Το λέω κομψά γιατί στην πραγματικότητα έχω γλιτώσει να με πατήσουν με το φουσκωτό, να μου ρίξουν με επτάρα, να με αφήσουν να γυρίσω κολυμπώντας ή να μην με ξαναπάρουν μαζί τους. 

Και λίγα λέω. Φίλοι, γνωστοί, κολλητοί, φίλοι φίλων. Έχω ψαρέψει με πολύ κόσμο τα τελευταία πολλά χρόνια και αυτό το βλέμμα το γνωρίζω καλά. Παγωμένο γελάκι, έκπληξη και πρόχειρη, απλοϊκή εξήγηση.

Για ψαροτούφεκο στο Μεξικό.

Ένα ονειρεμένο ταξίδι Του Στρατή Γελαγώτη.

Για ψαροτούφεκο στο Μεξικό.

Η βροχή χτυπάει το ύφασμα της ευτυχώς αδιάβροχης σκηνής και δεν με αφήνει να κοιμηθώ. Ακόμα και να μην έβρεχε πάλι θα δυσκολευόμουν, αυτή τη φορά το jet lag με κράτησε περισσότερο απ' ότι συνήθως. Ίσως να φταίει ότι είχα καιρό να ταξιδέψω στο Εξωτερικό, ίσως να μεγαλώνω. Δεν πειράζει, όλα καλά, todos bien, που λένε και οι Μεξικάνοι... Ο Ειρηνικός, 100 μέτρα πιο πέρα, συνεχίζει να παίζει ένα μονότονο ακομπανιαμέντο, με το αιώνιο σουέλ του να χτυπά την αμμώδη παραλία...

Back To Top