Menu
  1. Αρχική
  2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
  3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
  5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
  6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
    1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
    2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
    3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
  7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
  8. ΘΕΜΑΤΑ
  9. ΝΕΑ
  10. VIDEOS
Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2024

Περιοδικό Βυθός : Γελαγώτης Στρατής

Στρατής Γελαγώτης

Γεννήθηκε το 1970 στη Λέσβο. Από μικρός με πάθος για την θάλασσα και τα πλάσματά της, μυήθηκε στα μυστικά του μοντέρνου ψαροντούφεκου από τα μέλη του ΣΦΥΚΘ στην Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε για να σπουδάσει. Από τότε έχει γραφτεί μια ιστορία συνεχούς σχέσης με τη θάλασσα, με μεγάλη αδυναμία στο ψάρεμα με καρτέρι.

Αγαπημένα θηράματα τα μεγάλα λαβράκια τον χειμώνα και οι συναγρίδες το καλοκαίρι. Άλλη μεγάλη αδυναμία οι δοκιμές όπλων, ειδικά αυτών που αποτελούν καινοτομίες, και μάλιστα από ελληνικά χέρια.

Έχει κάνει επτά ταξίδια στο Εξωτερικό (Αυστραλία και Μεξικό) για ψάρεμα στον Ωκεανό και έχει συλλάβει μια ποικιλία θηραμάτων - τροπαίων μάλλον μοναδική από Έλληνα δύτη: dogtooth tuna, yellowfin tuna, sailfish, green jobfish, wahoo, pargos, snappers, amberjacks, gulf grouper, broomtail grouper και άλλα, πολύ συχνά σε πολύ μεγάλα μεγέθη. Επίσης, είναι εκπαιδευτής ελεύθερης κατάδυσης στο σύστημα του FDI και αρθρογραφεί στον “ΒΥΘΟ” από το 2007.

Ο Στρατής Γελαγώτης είναι ιατρός στο επάγγελμα και υπηρετεί σαν Διευθυντής Γενικής - Οικογενειακής Ιατρικής, στο Κέντρο Υγείας Καλλονής, στη Λέσβο.


ΣΤΟΛΗ: Πλύσιμο, Στέγνωμα, Συσκευασία, Μεταφορά, Αποθήκευση. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να κρατήσετε τη στολή σας σε άριστη κατάσταση.

Η Gilda από την βιοτεχνία κατασκευής στολών "G&Sea" μιλά στον φακό του Βυθού.

ΣΤΟΛΗ: Πλύσιμο, Στέγνωμα, Συσκευασία, Μεταφορά, Αποθήκευση. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να κρατήσετε τη στολή σας σε άριστη κατάσταση.

Παρακάτω θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές, για να κρατήσετε τη στολή σας σε καλή κατάσταση.

Συσκευασία, Μεταφορά, Αποθήκευση

  • Όταν συσκευάζετε για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα (για ταξίδι, βουτιά κτλ), διπλώστε προσεκτικά τη στολή και κρατήστε την πάνω από οτιδήποτε άλλο έχετε στην τσάντα σας. Όσο λιγότερο τη διπλώνετε, τόσο καλύτερα. Αν ταξιδεύετε, φροντίστε η στολή να είναι το τελευταίο πράγμα που θα μπει στις αποσκευές σας και το πρώτο που θα βγει.
  • Πάντα αποθηκεύετε τη στολή απλωμένη αν γίνεται. Απλώστε τα κομμάτια στο πάτωμα - όχι το ένα πάνω στο άλλο - όταν η στολή είναι τελείως στεγνή.

Πριν & μετά τη βουτιά

  • Ποτέ μην βάζετε τα νύχια σας στη στολή όταν τη φοράτε ή τη βγάζετε. Είναι καλύτερο να ελέγξετε ότι τα νύχια σας είναι λιμαρισμένα και όχι πολύ μακρυά γενικά.
  • Αν έχετε στολή που είναι λύκρα ή φόδρα εσωτερικά, μπορείτε να την γλυστρήσετε πάνω σας αν το δέρμα σας είναι τελείως στεγνό. Φροντίστε να φορέσετε τη στολή όταν είστε απολύτως στεγνοί και μπείτε στο νερό ήρεμα για να μην μπει νερό μέσα στη στολή και να μείνετε ζεστοί. Αφού μπείτε, ανοίξτε λίγο το λαιμό, για να βγει όποιος αέρας έχει παγιδευτεί στη στολή.
  • Αν έχετε στολή που είναι open cell “ξυρισμένη” εσωτερικά, χρησιμοποιήστε κρύο (όχι ζεστό) σαπουνόνερο για να βρέξετε το εσωτερικό της στολής και μετά το δέρμα σας. Αυτό κάνει τη διαδικασία του φορέματος και βγαλσίματος πιο εύκολη. Και πάλι, όχι νύχια!
  • Για να βγάλετε τη στολή, διπλώστε το κάτω μέρος του σακακιού και βάλτε λίγο νερό στο δίπλωμα. Πάρτε μια βαθιά ανάσα, βάλετε τη μύτη σας μέσα στο λαιμό του σακακιού και τραβήξτε το σακάκι προς τα πάνω. Το νερό στο δίπλωμα θα βοηθήσει το σακάκι να γλυστρίσει και να βγει καλύτερα και η μύτη δεν θα σκαλώσει στο λαιμό καθώς βγάζετε το σακάκι.

Στέγνωμα

  • Αφού έχετε βγάλει τη στολή, τώρα είναι το μέσα έξω. Ξεπλύνετέ τη με λίγο νερό για να φύγει το σαπούνι ή/και τα ούρα:)
  • Διπλώστε την όπως είναι (προσεκτικά πάντα) και όταν φτάσετε στο σπίτι σας, ξεπλύνετέ την πάλι με χλιαρό νερό. Βάλτε την απλωμένη σε μια απλώστα ρούχων και αφήστε το εσωτερικό (που τώρα είναι έξω) να στεγνώσει τελείως πριν την γυρίσετε για να στεγνώσει και το εξωτερικό και να την αποθηκεύσετε.
  • Σε καμία περίπτωση μην στεγνώνετε τη στολή σας στον ήλιο. Αφού την ξεπλύνετε, βάλτε την στην (αδιάβροχη αν γίνεται) τσάντα σας, μέχρι να φτάσετε σε σημείο που μπορείτε να την στεγνώσετε, πάντα κάτω από ίσκιο.

ΚατηγορίαΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Print
Back To Top